სტატიის ავტორი: რედაქტორი
| თარიღი: 29.03.2021
| 659 ნახვა
სამარხვო რეცეპტები
მასალა: 500 გ წიწიბურა, 200 გ ბრინჯი, 1 პატარა თავი ყვავილოვანი კომბოსტო, ზეთი, 3 ც. ხახვი, მწვანილი (თითო კონა ქინძი და ოხრახუში), შავი პილპილი და მარილი გემოვნებით.
მომზადების წესი:
წიწიბურა და ბრინჯი მოვხარშოთ, ხოლო ყვავილოვანი კომბოსტო მოვთუთქოთ. ზეთში მოვშუშოთ დაჭრილი ხახვი. ეს ყველაფერი გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში მწვანილთან ერთად, მოვაყაროთ მარილი და შავი პილპილი და კარგად ავურიოთ ერთმანეთში. თუ სქელი მასა გამოვა, ჩავუმატოთ ცოტა ანადუღარი წყალი. ამ მასისგან გავაკეთოთ ოვალური კვერები, ამოვავლოთ დაფხვნილ ორცხობილაში (ან სიმინდის ფქვილში) და შევწვათ ადუღებულ ზეთში.
ავტორი: ირმა ტუხაშვილი წიგნი “სამარხვო რეცეპტების კრებული”
სტატიაზე ვრცელდება "ამბიონის" საავტორო უფლებები
კომენტარების შინაარსზე პასუხს არ აგებს "ამბიონის" რედაქცია. გთხოვთ, უცენზურო და კანონის საწინააღმდეგო შინაარსის შემცველი კომენტარების დაწერისგან თავი შეიკავოთ.