საფირმო სალათი ,,დიკა” – ტრაპეზი
სამარხვო რეცეპტები
მასალა :
100 გრ. ბროკოლი;
2 ცალი საშუალო ზომის ბადრიჯანი;
2 ცალი სტაფილო;
1 ცალი მწვანე ვაშლი;
2 ცალი წითელი ბულგარული;
მწვანე ხახვი;
6 კბილი ნიორი; 1 კოვზი შაქარი;
პილპილი;
პაპრიკა, უცხო სუნელი გემოვნებით.
მომზადების წესი:
დავჭრათ კუბიკებად ბადრიჯანი, სტაფილო, ნიორი ალყა ალყად დაჭრილიდა შევწვათ მაღალ ცეცხლზე, ბევრი ზეთი არ უნდა ჯერ, რადგანაც მშრალად სასარგებლოცაა და კარგადაც იწვება. ტაფას არ უნდა დაახუროთ სახურავი. დავამატოთ კუბიკებად დაჭრილი ვაშლი, სიგრძეზე წვრილად დაჭრილი წითელი ბულგარული და ლამაზად დაშლილი ბროკოლი. დავადგათ მაღალ ცეცხლზე და მოვურიოთ, შემდეგ დავამატოთ მწვანე ხახვი საშუალო ზომად დაჭრილი, პაპრიკა, უცხო სუნელი, შაქარი, მარილი. გემოვნების მიხედვით, შეგიძლიათ გაცივების შემდეგ, მოასხათ სამარხვო მაიონეზი.
ავტორი: ირმა ტუხაშვილი
წიგნი “სამარხვო რეცეპტების კრებული”
სტატიაზე ვრცელდება "ამბიონის" საავტორო უფლებები
კომენტარების შინაარსზე პასუხს არ აგებს "ამბიონის" რედაქცია. გთხოვთ, უცენზურო და კანონის საწინააღმდეგო შინაარსის შემცველი კომენტარების დაწერისგან თავი შეიკავოთ.