მთავარი » ჯანმრთელობა
სტატიაზე ვრცელდება "ამბიონის" საავტორო უფლებები
რა უნდა გავითვალისწინოთ ხორცის შერჩევისას?
1. ხორცს არ უნდა ჰქონდეს მუქი წითელი შეფერილობა;
2. ძროხის და ცხვრის ხორცი უნდა იყოს ჟოლოსფერ-წითელი, ხბოს ხორცი – ვარდისფერი, ღორის ხორცი – ღია წითლიდან მოვარდისფრო შეფერილობის;
3. ძროხის ცხიმი უნდა იყოს მოყვითალო შეფერილობის, მაგარი კონსისტენციის; ცხვრის ცხიმი უნდა იყოს მკრთალი ფერის, მაგარი; ღორის ცხიმი უნდა იყოს თეთრი, ერთგვაროვანი;
4. ხორცის ზედაპირზე უნდა იყოს წარმოქმნილი “სიმშრალის ქერქი”, თითის დაჭერისას წარმოქმნილი ფოსო სწრაფად უნდა გასწორდეს;
5. ხორცს არ უნდა ჰქონდეს მუქი ლაქები, გარქოვანებული ნაწილები და ლორწო.
სურსათის ეროვნული სააგენტო გირჩევთ, არ შეიძინოთ სურსათი იქ, სადაც არ არის დაცული რეალიზაციის სათანადო პირობები!
წყარო: სურსათის ეროვნული სააგენტო
სტატიაზე ვრცელდება "ამბიონის" საავტორო უფლებები
კომენტარების შინაარსზე პასუხს არ აგებს "ამბიონის" რედაქცია. გთხოვთ, უცენზურო და კანონის საწინააღმდეგო შინაარსის შემცველი კომენტარების დაწერისგან თავი შეიკავოთ.