მთავარი » ჯანმრთელობა

რა უნდა გავითვალისწინოთ ხორცის შერჩევისას?

სტატიის ავტორი: | თარიღი: 08.02.2017 | 1,868 ნახვა

ხორცი 1. ხორცს არ უნდა ჰქონდეს მუქი წითელი შეფერილობა;

2. ძროხის და ცხვრის ხორცი უნდა იყოს ჟოლოსფერ-წითელი, ხბოს ხორცი – ვარდისფერი, ღორის ხორცი – ღია წითლიდან მოვარდისფრო შეფერილობის;

3. ძროხის ცხიმი უნდა იყოს მოყვითალო შეფერილობის, მაგარი კონსისტენციის; ცხვრის ცხიმი უნდა იყოს მკრთალი ფერის, მაგარი; ღორის ცხიმი უნდა იყოს თეთრი, ერთგვაროვანი;

4. ხორცის ზედაპირზე უნდა იყოს წარმოქმნილი “სიმშრალის ქერქი”, თითის დაჭერისას წარმოქმნილი ფოსო სწრაფად უნდა გასწორდეს;

5. ხორცს არ უნდა ჰქონდეს მუქი ლაქები, გარქოვანებული ნაწილები და ლორწო.

სურსათის ეროვნული სააგენტო გირჩევთ, არ შეიძინოთ სურსათი იქ, სადაც არ არის დაცული რეალიზაციის სათანადო პირობები!

წყარო: სურსათის ეროვნული სააგენტო


სტატიაზე ვრცელდება "ამბიონის" საავტორო უფლებები


კომენტარების შინაარსზე პასუხს არ აგებს "ამბიონის" რედაქცია. გთხოვთ, უცენზურო და კანონის საწინააღმდეგო შინაარსის შემცველი კომენტარების დაწერისგან თავი შეიკავოთ.

კომენტარის დატოვება

დაწერეთ თქვენი კომენტარი. თქვენ შეგიძლიათ გამოიწეროთ ეს კომენტარები RSS არხის საშუალებით

გთხოვთ იყოთ თემასთან ახლოს, სპამ კომენტარები დაიბლოკება სისტემის მიერ.

შეგიძლიათ გამოიყენოთ შემდეგი ტეგები:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

კომენტირებისას შეგიძლიათ გამოიყენოთ თქვენი Gravatar-ი