მთავარი » სხვადასხვა
სტატიაზე ვრცელდება "ამბიონის" საავტორო უფლებები
ბოსტნეულის სოუსი – ტრაპეზი
სამარხვო რეცეპტები
მასალა:
5 ც. სტაფილო;
1 ც. ჭარხალი;
3 ც. კარტოფილი;
2 ჩ.ჭ. წყალი;
1 ჩ.ჭ. თეთრი ღვინო;
1 ს.კ. პურის ფქვილი;
პრასი;
2 ც. ხახვი;
ნიახური და ნებისმიერი მწვანილი;
2 კბილი ნიორი;
2 ც. დაფნის ფოთოლი;
პილპილი, მარილი გემოვნებით.
მომზადების წესი
სტაფილო, ჭარხალი და კარტოფილი დავჭრათ კუბიკებად, დავასხათ 2 ჩ.ჭ. წყალი და მოვხარშოთ. დავუმატოთ: წვრილად დაჭრილი პრასი, ნიახური და ნებისმიერი მწვანილი, 2 ც. დაფნის ფურცელი, დაჭყლეტილი ნიორი, წვრილად დაჭრილი ხახვი, პილპილი, მარილი გემოვნებით და 5-10 წთ. ვადუღოთ. შემდეგ დავუმატოთ თეთრ ღვინოში გახსნილი პურის ფქვილი და წამოვადუღოთ ფქვილის გემოს გასვლამდე.
ავტორი: ირმა ტუხაშვილი
წიგნი “სამარხვო რეცეპტების კრებული”
სტატიაზე ვრცელდება "ამბიონის" საავტორო უფლებები
კომენტარების შინაარსზე პასუხს არ აგებს "ამბიონის" რედაქცია. გთხოვთ, უცენზურო და კანონის საწინააღმდეგო შინაარსის შემცველი კომენტარების დაწერისგან თავი შეიკავოთ.