მთავარი » სხვადასხვა
სტატიაზე ვრცელდება "ამბიონის" საავტორო უფლებები
ბადრიჯანი პომიდვრით – ტრაპეზი
სამარხვო რეცეპტები
მასალა:
10 ც. ბადრიჯანი;
4 ც. პომიდორი;
პილპილი;
4 კბილი ნიორი;
ზეთი;
უცხო სუნელი;
მარილი.
მომზადების წესი
ბადრიჯანი დავჭრათ მრგვალ ან გრძელ ნაჭრებად, დავაყაროთ მარილი, გავაჩეროთ 2 საათის განმავლობაში. შემდეგ გავავლოთ წყალში, დავწრიტოთ, ხელით გავწუროთ და შევწვათ ადუღებულ ზეთში. პომიდორს გავაცალოთ კანი, დავჭრათ წვრილად ან გავხეხოთ, დავუმატოთ: პილპილი, მარილი, ჩაჭყლეტილი ნიორი, ზეთი, უცხო სუნელი და ვადუღოთ 10-15 წუთი. როცა გამზადდება, მოვასხათ შემწვარ ბადრიჯანს და ავურიოთ.
ასე მომზადებული ბადრიჟნის შენახვაც შესაძლებელია, თუ რა თქმა უნდა შენახვის წესები იქნება დაცული.
ავტორი: ირმა ტუხაშვილი
წიგნი “სამარხვო რეცეპტების კრებული”
სტატიაზე ვრცელდება "ამბიონის" საავტორო უფლებები
კომენტარების შინაარსზე პასუხს არ აგებს "ამბიონის" რედაქცია. გთხოვთ, უცენზურო და კანონის საწინააღმდეგო შინაარსის შემცველი კომენტარების დაწერისგან თავი შეიკავოთ.